Oriental-Orange

 

De Physalis-plant is een populaire winterharde vaste plant met zijn vrolijke lantaarns, die ook heel goed bewaard kunnen worden in potten, bloembakken, op het terras of op het balkon. Zelfs binnenshuis voelt ze zich geruime tijd thuis.

Na het verschijnen van kleine romig witte, nogal onopvallende bloemen, vormen zich snel groene lantaarns, die in de vroege herfst oranje kleuren tot kleine wonderen van de natuur. Om dit fascinerende veranderingsproces wekelijks voort te zetten is vreugde en enthousiasme tegelijkertijd. Als een zeer winterharde vaste plant staat het bekend als een zeer gemakkelijk te houden plant met weinig claims. Hoewel botanisch niet als giftig wordt beschreven, zijn de lantaarns in tegenstelling tot de geelvruchtige variëteiten niet eetbaar! In de gedroogde staat, die het best geschikt zijn goed oranje gekleurde lantaarns, ze zijn een van de mooiste componenten van de decoratie van de zomer tot Kerstmis. Tussen decoratieve pompoenen en siergraan, tot kerstverlichting en accessoires in arrangementen - uw verbeelding kent geen grenzen. Zelfs hele takken hebben een lange houdbaarheid.
In oktober werden planten die vroeger in potten of bloembakken waren in de grond geplant. Het is niet erg veeleisend op de grond, maar zou een te donkere locatie moeten hebben. Hoewel het water in de wortels bewaart, moet het worden bewaterd tijdens droge perioden. De physalis prolifereert door ondergrondse sporen. Als ze deze verspreiding niet willen, steken ze de plant in oktober een keer met een scherpe schop en opnieuw in maart of april. Als sommige scheuten te lang worden of in de weg zitten, knip ze dan af of snijd takken eenvoudig net boven de grond.
We wensen je veel plezier met onze Physalis Oriental Orange.

Specificaties: Physalis alkengii

Locatie: Volle zon tot halfschaduw
Verzorging: weinig veeleisend, winterhard tot -25 graden Celsius
Gebruik: geschikt als snijbloem
Groeihoogte: 60-100 cm


Versieren met physalis


De lantaarns van de Physalis zijn geschikt in de groene of oranje fase voor veel decoratieve ideeën: bevestigd aan kerstverlichting, gebruikt als wanddecoratie, voor gevulde glazen of in bloemstukken. Ook hele takken met lantaarns in de vaas zijn zeer duurzaam. Er zijn geen grenzen aan je verbeelding hier.
We wensen je veel plezier met onze Physalis Oriental Orange.